PRAM - Servicii oferite

Echipament Masurare PRAMSuntem certificati ANRE si putem sa va oferim servicii profesionale pentru verificarea si remedierea/efectuarea lucrarilor specifice PRAM in scopul obtinerii si autorizarii din punct de vedere legal al certificatului PRAM:

 

Servicii incluse

  • Masurarea prizei de pamant
  • Verificarea continuitatilor: Verificarea continuitatea cablurilor si conexiunilor pe intregul traseu electric
  • Etichetare prize (contra cost)

Ce va oferim ca resultat al unei investigatii PRAM

Suntem pregatiti cu echipe de profesionisti care pot interveni cu rapiditate in Bucuresti si in Judetul Ilfov, pentru a efectua verificari si lucrari de avizare PRAM pentru orice tip de imobil, inclusiv pentru locatii destinate domeniului HORECA (restaurante, terase, pensiuni, hoteluri, etc…), institutii, asociatii de bloc, sediu companii, hale industriale si resedinte rezidentiale (casa si apartament).

Intervenim in cel mai scurt timp posibil si ne prioritizam deplasarile in conformitate cu necesitatile si prioritatile clientilor nostrii.

Ce primesc?

  • Certificat PRAM, eliberat de echipele noastre (autorizati ANRE)
  • Etichetare prize (optional, contra cost)

Pentru ce este necesar─â m─âsur─âtoarea PRAM

Primul pas pentru siguran╚Ťa personalului care exploateaz─â sau utilizeaz─â echipamente ╚Öi aparaturi electrice ├«l reprezint─â verific─ârile ╚Öi inspec╚Ťiile periodice ale prizelor de p─âm├ónt ╚Öi a ├«mp─âm├ónt─ârilor denumite ╚Öi PRAM. ├Än urma test─ârilor ╚Öi verific─ârilor PRAM, tehnicienii no╚Ötri cu experien╚Ť─â v─â vor ├«nm├óna un certificat PRAM, necesar ├«n condi╚Ťiile legii.

Certificat sau Aviz PRAM

Verific─ârile periodice PRAM au o importan╚Ť─â deosebit─â deoarece eventualele abateri de la normele legale pot avea consecin╚Ťe extrem de grave asupra imobilelor ╚Öi/sau vie╚Ťilor omene╚Öti. ├Än acest sens recomand─âm cu t─ârie efectuarea acestor m─âsur─âtori la termenele scadente, precum ╚Öi de fiecare dat─â c├ónd considera╚Ťi c─â instala╚Ťia electric─â trebuie verificat─â.

Buletin PRAM

Printre serviciile de care vor beneficia to╚Ťi colaboratorii no╚Ötri se num─âr─â ╚Öi eliberarea unui buletin PRAM, ce are ca scop verificarea ╚Öi prevenirea anumitor pericole ce pot fi suferite la locul de munc─â, precum electrocutarea, ├«mpiedicarea apari╚Ťiei incendiilor sau deteriorarea ╚Öi distrugerea elementelor de natur─â electric─â ╚Öi electronic─â, pentru institu╚Ťiile care utilizeaz─â anumite substan╚Ťe ce pot conduce la producerea unor astfel de evenimente.

Un astfel de document con╚Ťine informa╚Ťii importante despre persoana care a efectuat m─âsurarea ╚Öi verificarea unui sistem de ├«mp─âm├óntare, a unui prize de ├«mp─âm├óntare sau a altor astfel de proceduri, dar ╚Öi alte specifica╚Ťii tehnice, precum tipul aparaturii utilizate, condi╚Ťiile m─âsur─ârii ╚Öi copii dup─â documente care s─â ateste veridicitatea ╚Öi validitatea procedurilor urmate ╚Öi a autoriza╚Ťiei PRAM emise.

M─âsurarea rezisten╚Ťei de dispersie

Prin m─âsurarea rezisten╚Ťei de dispersie a prizei de p─âm├ónt ╚Öi a continuit─â╚Ťii instala╚Ťiei de legare la priza de p─âm├ónt se poate verifica gradul de protec╚Ťie pe care ├«l asigur─â aceast─â instala╚Ťie ├«mpotriva electrocut─ârii. De asemenea, ├«n acela╚Öi mod se poate constata gradul de uzur─â a instala╚Ťiei existente.

├Än urma m─âsur─âtorilor PRAM putem interveni la timp pentru a efectua eventualele repara╚Ťii necesare ├«n scopul evit─ârii accidentelor.

Frecven╚Ťa m─âsur─âtorilor PRAM

Condi╚Ťiile atmosferice precum ╚Öi procesele naturale de ├«mb─âtr├ónire a instala╚Ťiei electrice pot avea o influen╚Ť─â considerabil─â asupra fiabilit─â╚Ťii ╚Öi eficien╚Ťei instala╚Ťiei de ├«mp─âm├óntare. Func╚Ťionarea de lung─â durat─â a instala╚Ťiilor electrice precum ╚Öi modificarea condi╚Ťiilor de exploatare reprezint─â scopul m─âsur─âtorilor periodice ╚Öi a verific─ârilor PRAM.

Frecventa cu care o instala╚Ťie electric─â este m─âsurat─â PRAM trebuie s─â fie determinat─â de tipul instala╚Ťiei, de calitatea mentenan╚Ťei precum ╚Öi de tipul echipamentelor utilizate. Trebuie de asemenea luate ├«n considerare ╚Öi influen╚Ťele externe.

Cel pu╚Ťin anual se vor m─âsura: Continuitatea racordurilor la centurate de ├«mp─âm├óntare la TEG, de la TEG la fiefare TED, condi╚Ťia ╚Öi starea barelor PE, continuitatea nulului de protec╚Ťie din barele PE ale fiec─ârui TED, pan─â la locul de racord al consumatorilor.

Conform normativului I7/2011, durata maxim─â de verificare a unei prize de p─âm├ónt este de 2 ani ├«n medii pu╚Ťin periculoase ╚Öi anual ├«n condi╚Ťii periculoase. ├Än cazul exploat─ârilor realizate la nivel subteran, verificarea se va face de 2 ori pe an.

Cum ar trebui s─â se realizeze corect m─âsur─âtorile

Verific─ârile, nu doar c─â ar trebui s─â se realizeze ┬ála un interval corespunz─âtor ┼či dup─â anumite standarde ├«n conformitate cu legisla┼úia ├«n vigoare, dar ar trebui s─â con┼úin─â o etap─â complex─â de m─âsur─âtori PRAM, precum: verificarea ┼či testarea sursei de ├«mp─âm├óntare ┼či continuitatea acesteia, rezisten┼úa sursei de izola┼úie, rezisten┼úa de dispersie pentru prizele de p─âm├ónt, dar ┼či verificarea aparatelor ┼či instrumentelor de protec┼úie. Procesul imediat urm─âtor acestei proceduri este unul la fel de necesar, ├«ntruc├ót, dup─â orice m─âsurare periodic─â sau ├«n regim de urgen┼ú─â ar trebui s─â se ├«ntocmeasc─â un raport care s─â certifice rezultatele ob┼úinute ┼či condi┼úiile de func┼úionare ale circuitului ┼či aparaturii.

Echipamente de m─âsurare PRAM

├Än scopul efectu─ârilor de m─âsur─âtori PRAM venim ├«n ├«nt├ómpinarea dumneavoastr─â cu una din cele mai avansate tehnologii disponibile pe pia╚Ť─â, precum ╚Öi cu personal experimentat ╚Öi certificat ANRE.

Importan╚Ťa verific─ârii ├«mp─âm├ónt─ârilor ╚Öi prizelor de p─âm├ónt este vital─â pentru siguran╚Ťa dumneavoastr─â ╚Öi a celor ce utilizeaz─â echipamente electrice. Singurul mod prin care v─â pute╚Ťi proteja este prin verificare periodic─â efectuat─â de personal calificat ╚Öi cu echipamente de m─âsurare performante ce v─â garanteaz─â siguran╚Ťa. M─âsur─âtori PRAM se pot efectua la domiciliul sau la adresa dumneavoastr─â ├«n Bucure╚Öti ╚Öi Ilfov ├«n regim de URGEN╚Ü─é.

Apel cu tarif normal