Cuprins:
Renunță la improvizații!
Siguranța nu este un joc de noroc!
Într-un articol anterior vă expuneam dezavantajele de a solicita serviciile unui electrician necalificat și neatestat. Din dorința de a combate acest fenomen precum și pentru a preveni catastrofele a fost lansată campania RISC.
Conform IGSU, improvizațiile la instalațiile electrice precum și suprasolicitarea acestora fac aproximativ 170 victime pe an!
Astfel, in cazul instalațiilor electrice au fost concepute câteva reguli de siguranță:
- Reparațiile și verificările instalațiilor electrice (de distribuție a electricității) se vor foace DOAR cu personal autorizat ANRE.
- Dacă una din componente prezintă defecțiuni sau anormalități, aceasta trebuie înlocuită imediat – fără a se folosi orice fel de improvizații.
- Utilizați numai instalații electrice proiectate și executate de personal calificat.
- Nu efectuați nicio intervenție asupra contorului electric.
- În situația în care doriți să efectuați o modificare la instalația electrică, aceasta trebuie efectuată doar cu personal autorizat și în unele cazuri este necesar avizul distribuitorului de energie.
- Verificarea instalațiilor se face minim o dată la doi ani și numai cu personal calificat.
- Verificați periodic starea cablurilor și a cordoanelor electrice ale aparatelor electrice și în situația în care constatați o neregulă, contactați un electrician autorizat.
- Utilizați numai siguranțe corespunzătoare și conforme cu proiectul instalației electrice precum și cu tabloul de siguranțe din locuință.
- Instalați și exploatați aparatură electronică și electrocasnică numai după ce citiți cu atenție prospectul producătorului precum și recomandările acestuia.
- Este interzisă utilizarea de aparate electrice sau receptoare ce nu sunt omologate.
- Acordați atenție sporită instalațiilor electrice ce pot intra în contact cu apa întrucât aceasta este modalitatea prin care au loc majoritatea accidentelor electrice.
- Cel mai mare risc de accidente fatale în reprezintă intervenția persoanelor neavizate și neatestate în rețeaua de distribuție a energiei electrice.
O campanie derulată de Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul E-ON.
În situația în care doriți un electrician la domiciliu, vă stăm la dispoziție.
0731.862.891 (apel cu tarif normal)
Articol Anterior
De ce să alegeți electricieni autorizați?
Articol Următor