Sunt instalațiile electrice importante? Este instalația electrică importantă? Pare ca o întrebare retorică însă aceasta nu trebuie să fie vreodată lipsită de importanță și seriozitate. Importanța instalațiilor electrice în secolul 21 este extrem de mare întrucât reprezintă o parte indispensabilă a vieții. Cu ajutorul acestea ne putem bucura de iluminatul și încălzirea sau răcirea căminelor […]

Sunt instalațiile electrice importante?

Este instalația electrică importantă? Pare ca o întrebare retorică însă aceasta nu trebuie să fie vreodată lipsită de importanță și seriozitate. Importanța instalațiilor electrice în secolul 21 este extrem de mare întrucât reprezintă o parte indispensabilă a vieții. Cu ajutorul acestea ne putem bucura

de iluminatul și încălzirea sau răcirea căminelor noastre. Deasemenea putem să ne bucurăm de confortul adus de nenumăratele electrocasnice și device-uri, zi de zi. Prin conectarea la rețeaua electrică a calculatoarelor și a televizoarelor intrăm în contact cu întreaga lume, cu care rămânem în strânsă legătură și avem acces la informație mai ușor ca niciodată. Prin prisma sistemelor de securitate și de supraveghere video, instalația electrică este indispensabilă siguranței familiei și domiciliului nostru. Fără aceasta am fi literalmente în întuneric.

electrocasnice

În ciuda importanței instalației electrice, deseori obișnuim să o luăm „de-a gata”, făcând greșeala de a presupune că nimic rău nu se poate întâmpla atât timp cât totul funcționează normal. Însă ca orice alt lucru din jurul nostru și aceasta are o durată de viață limitată și problemele pot apărea fără simptome prealabile. În mod normal o instalație electrică bine proiectată și executată trebuie să asigure mulți ani de liniște și funcțioare fiabilă, însă aceasta este posibilă cu verificări și mentenanțe regulate.

 

Din fericire standardele din prezent reprezintă un nivel de siguranță mult superior celor executate cu câteva decade în urmă datorită diverselor tipuri de izolări ignifuge și siguranțe automate însă probleme pot apărea din când în când. Atunci când acestea apar este imperativ să fie remediate de un electrician autorizat. Numai un electrician autorizat anre are dreptul de a interveni asupra instalațiilor electrice racordate la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice.

 

Problemele pot fi de mai multe feluri, fie că este situația unei instalații electrice suprasolicitate ce declanșează repetat siguranțele automate sau starea precară a izolației ce poate declanșa flamă, foc și respectiv incendiu.

 

Aceste probleme pot fi prevenite și remediate de un electrician autorizat asigurat de Electrician365.ro pe toată perioada anului, atât în București cât și în Ilfov, la cele mai corecte prețuri.

 

0731.862.891  (apel cu tarif normal)

Articol Anterior

7 probleme electrice la casele vechi

Articol Următor

Echipament măsurat PRAM

Apel cu tarif normal