Animalele de companie și pasiunea lor de a roade cabluri electrice, electrician365.ro

Cablurile electrice roase de câini și pisici și
riscurile la care se expun animalele de companie.

 

catel cu cabluIubitorii de animale de companie s-au confruntat deseori cu problemele cauzate de „pasiunea” animalelor față de cablurile electrice.

 

Dorința de nestăpânit în special a câinilor în perioada de creștere dar și a pisicilor de a roade aproape tot ce le iese în cale, fie că este mobilă, cartea bună de pe noptieră, perechiile preferate de încălțăminte, cablurile de internet sau electrice, este probabil bine cunoscută de stăpâni (sau partenerii de viață în cazul pisicilor).  Acestea sunt de obicei „atacate” fără discriminare și fără o ordine anume.
Din păcate dacă pe lângă pagubele materiale în situația bunurilor fără electricitate riscurile nu sunt mari pentru animale, în cazul instalațiilor electrice și a cablurilor, animalele riscă răni grave sau chiar viața.

 

Ce soluții există și cum puteți preveni astfel de accidente?

Vă propunem 4 soluții ce pot fi eficiente în combaterea „ronțăitului” de cabluri:

1. Montarea de canal-cablu și trecerea cablurilor prin acesta. Această soluție este eficientă cu precădere în situația animalelor de companie de talie mică.canal cablu

 

2. Ascunderea cablurilor la vedere prin re-aranjarea mobilei. Deși această soluție este cea mai puțin practică, este și una din cele mai eficiente. Orice cablu lăsat atârnat la întâmplare poate reprezenta o atracție.

 

3. Schimbați mirosul și gustul cablurilor făcându-le astfel neatractive. Puteți utiliza soluții speciale disponibile în magazinele de specialitate veterinară sau o puteți creea chiar dumneavoastră. Puteți utiliza următoarele ingrediente: extract de ardei iute, piper chayenne, ulei esențial de levănțică, oțet, usturoi, lămâie, chilli. Evitați utilizarea sării întrucât pisicile sunt atrase de gustul sărat. Pulverizați soluția astfel obținută pe cablurile electrice și așteptați să se usuce înainte de a le reașeza la locul inițial.

 

4. Imbrăcați cablurile în folie de aluminiu. În magazinele de specialitate puteți găsi role tip scotch cu folie de aluminiu utilizată în general la sistemele de climatizare. Gustul alcalin al aluminiului este extrem de neplăcut atât pentru pisici cât și pentru căței. Atenție: Verificați cu atenție starea cablului și dacă acesta prezinte urme de deteriorare, nu utilizați sub nicio formă folia. Aluminiul este un foarte bun conductor electric, iar prin contactul conductorului electric cu aceasta, riscați și dumneavoastră să vă electrocutați.

 

cablu ros

 

În situația în care constatați că există o problemă cu integritatea unui cablu electric NU INTERVENIȚI niciodată dumneavoastră. Solicitați un electrician autorizat la domiciliu apelându-ne. Vă stăm la dispoziție în toate sectoarele Bucureștiului și în Ilfov. Electrician365.ro vă pune la dispoziție NON-STOP, 365 zile pe an o echipă de electricieni autorizați ANRE ce vor efectua reparațiile electrice cu maxim de profesionalism la un preț corect.

 

0731.862.891  (apel cu tarif normal)

Articol Anterior

Cum puteți să vă protejați instalația electrică

Articol Următor

De ce să alegeți electricieni autorizați?

Apel cu tarif normal