Ce face un electrician?

Electricienii pot proiecta și efectua instalații electrice de interior sau branșamente electrice exterioare. Acestea reprezintă domeniile principale de activitate pentru electricieni însă aceștia pot fi specializați pentru fiecare categorie în parte. Îndatoririle pot varia pentru fiecare poziție și specializare.

Electricienii ce fac parte din categoria celor ce executa instalații electrice sunt de obicei specializați pe proiectarea, executarea și mentenanța acestora. Instalațiile electrice vechi pot fi reproiectate și re-executate de electricienii specializați, indiferent dacă este cazul unei case, a unui spațiu comercial sau industrial. Aceștia intervin și în depanarea și remedierea problemelor la instalațiile deja existente.

Deasemenea înlocuiesc și actualizează sistemele electrice vechi (instalații, firide, tablouri de siguranțe, etc).

Electricienii de branșamente prin contrast de cei de instalații interioare iși petrec activitatea de obicei la exterior. Aceștia trebuie să dețină o condiție fizică superioară datorită necesității de a se urca pe stâlpi atunci când elevatoarele nu sunt disponibile. Deasemenea aceștia pot fi expuși condițiilor meteorologice nefavorabile în situațiile în care intervin de urgență pentru depanări pentru ca zonele rezidențiale, comerciale și industriale să-și desfășoare activitatea în mod normal. Acești electricieni lucrează în general cu transformatoare, (P.T. – punct tranformare), rețele de transmisiuni de date, amplificatoare de semnal și linii electrice de joasă, medie și înaltă tensiune. Tot în sarcina electricienilor de exterior cad și activitățile de toaletare a copacilor și asamblarea sub-stațiilor de distribuție a energiei electrice.

Aceste două mari categorii sunt la rândul lor împățite în numeroase subcategorii. Printre acestea enumerăm Electricienii de Serviciu ce sunt specializați în mentnenanța și depanarea instalațiilor electrice precum și în execuția reparațiilor, Electricienii de Construcții ce sunt specializați în executarea instalațiilor electrice noi în șantiere. Electricienii la rândul lor pot fi specializați în diverse alte domenii specifice cum ar fi: Marină, Aerieni, Cercetare, Sistem Sanitar, etc.

 

0731.862.891  (apel cu tarif normal)

Articol Anterior

Ce sunt electricienii?

Articol Următor

7 probleme electrice la casele vechi

Apel cu tarif normal