Schița unei instalații electrice simple de casă.

schita instalatie electrica simpla

 

Legendă:

1. Branșament electric aerian sau subteran (mai multe informații tipuri de branșament).

2. Contoar Energie Electrică. Acesta este instalat de electricieni autorizați ANRE însă racordarea se face de către furnizorul de energie electrică.

3. Tablou de siguranțe. Acesta poate conține siguranțe fuzibile (nerecomandate și depășite tehnic) sau siguranțe automate cu doi sau mai mulți poli.

4. Siguranțe automate. Scopul acestora este acela de a proteja instalația electrică și de a preveni incendiile în situația în care apare un scurt-circuit sau un consum energetic mai mare decât a fost prevăzut inițial în proiectare și execuție.

5. Lampă de iluminat interior (aplică, lampă de perete, lustră, candelabru, spoturi, etc).

6. Instalația electrică a prizelor este acea instalație ce distribuie energia către dozele de legătură și mai apoi către prizele din imobil.

7. Întrerupător electric ce închide și deschide circuitul către diversele corpuri de iluminat. Acesta poate să fie simplu, dublu sau cu mai multe contacte.

8. Instalația electrică de iluminat este acea instalație ce distribuie energia către dozele de legătură și mai apoi către corpurile de iluminat din imobil.

9. Priză. Aceasta poate fi tip Schuko cu împământare sau simplă.

 

Solicită acum un electrician autorizat ANRE la domiciliul tău pentru a remedia problemele instalației tale electrice. 365 de zile pe an, 24 de ore din 24. Simplu, rapid, eficient. Electrician365.ro

0731.862.891  (apel cu tarif normal)

Articol Anterior

Intretinerea aparatului de aer conditionat

Articol Următor

Scheme electrice pentru casa si apartament – Sfaturi Generale!

Apel cu tarif normal