În situația în care vă confruntați un incendiu de natură electrică este bine de reținut că nu orice extinctor este eficient. Mai mult decât atât, unele extinctoare vă pot pune viața în pericol. Înainte de a încerca să luați orice măsură de limitare sau de stingere a incendiului,  apelați 112 și solicitați ajutor autorităților abilitate.

Incendiile electrice și extinctoarele potrivite pentru acestea

 

extinctor cu pulbere incendii electrice 2

În situația în care vă confruntați un incendiu de natură electrică este bine de reținut că nu orice extinctor este eficient. Mai mult decât atât, unele extinctoare vă pot pune viața în pericol. Înainte de a încerca să luați orice măsură de limitare sau de stingere a incendiului,  apelați 112 și solicitați ajutor autorităților abilitate.

Există numeroase modalități prin care focul de natură electrică poate fi stins sau cel puțin ținut sub control până la sosirea ajutoarelor – cu condiția ca intensitatea acestuia să nu depășească mijloacele dvs. de luptă impotriva acestuia.  Încercați să evaluați dimensiunea focarului, viteza de propagare a focului și tipul de materiale afectate și ce pot servi în astfel de situație ca un combustibil ce pot suplimenta viteza de ardere și deci pot înteți focul deschis – nu interveniți dacă riscați să puneți propria viață în pericol sau a celor din jur.

Regula de bază este aceea de a NU folosi apă! Asigurați-vă că instalația electrică respectivă este deconectată de la rețeaua de distribuție, sau în termeni populari, opriți curentul. Apa este un bun conductor de electricitate astfel că riscați să vă electrocutați punându-vă astfel viața în pericol.

Extinctoarele reprezintă soluții pentru incendiile mici iar acestea sunt clasificate în câteva categorii. Deasemenea acestea sunt marcate cu trei litere diferite în funcție de tipul acestora, respectiv A, B și C, fiecare reprezentând o clasă de incendiu.
extinctor cu pulbere incendii electriceExtinctoarele potrivite pentru stingerea incendiilor electrice sunt marcate ca fiind de clasă C. Acestea sunt pe bază de pulbere și sunt indicate în situațiile în care instalațiile electrice nu depășesc 1000 Volți; sunt deasemenea indicate în incendiile cu gaze inflamabile.

Desigur că cea mai bună soluție împotriva incendiilor este și rămâne prevenția. Nu ignorați niciodată un semnal ce poate indica o stare necorespunzătoare a instalației electrice. Fie ca este o priză sau un întrerupător ce nu face contact bine, o flama atunci când racordați orice obiect electric la rețea sau o siguranță ce se declașează automat în mod repretat. Solicitați ajutorul unui electrician autorizat la domiciliu – evitați pagubele materiale și riscurile de a pierde vieți omenești. Tratați cu responsabilitate siguranța căminului, a proprietății sau a familiei dumneavoastră.

Echipele noastre vă stau la dispoziție NON-STOP. Apelați la un electrician în București, autorizat ANRE – disponibil în Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6 și Ilfov.

 

0731.862.891  (apel cu tarif normal)

Articol Anterior

Intrerupătoare și prize electrice colorate, designul pefect!

Articol Următor

Lucrare de înlocuire tablou electric - Sector 4 București

Electrician Bucuresti NON-STOP Apel cu tarif normal